Обладнання для торгівлі та громадського харчування

Обладнання для грилю

Одним з найулюбленіших і найпопулярніших страв у точках фаст-фуд є кури-гриль. Завдяки спеціальному обладнанню для їх приготування стає можливим приготувати ніжну і соковиту курочку. Апарати для курей-гриль бувають електричними та газовими. В електричному апараті приготування здійснюється під впливом нешкідливого теплового, інфрачервоного випромінювання трубчастих нагрівальних елементів (тенів), які можуть бути розташовані зверху і знизу, або уздовж задньої стінки гриля. У газових грилях курочки обсмажуються за допомогою спеціальних газових конфорок. За типом завантаження апарати поділяються на шампурні та карусельні. Грилі невеликої місткості підійдуть для невеликих фаст-фудів, магазинчиків, а з великим обсягом завантаження - для великих продуктових  магазинів, супермаркетів і т. д. Невід'ємною частиною такого бізнесу є теплова вітрина, вона покликана підтримувати продукцію в розігрітому вигляді. Завдяки вологому середовищі в камері, продукція не пересушується, зберігає свій аромат і смак - дивитись розділ “Додаткове обладнання до кафе та ресторанів”.

Одним з різновидів професійних грилів є контактні  грилі, які призначені для смаження різного виду м'яса, стейків, риби, сосисок, також для смаження яєчні, омлетів, млинців. Ще такі апарти використовують для підігріву хот-догів, гамбургерів, чізбургерів, бутербродів. Приготування здійснюється без використання жиру, а це забезпечує збереження вітамінів і соковитості продуктів.  Контактні грилі практично завжди використовуються в поєднанні з апаратами шаурми для підігріву готової шаурми та з роликовими грилями — для приготування “французьких” хот-догів.

Роликові грилі служать для рівномірного, швидкого та якісного обсмаження ковбасок, сосисок, сардельок, закусочних рибних паличок і т. д. Продукція набуває чудового апетитного аромату, красивої скориночки і стає дуже соковитою. Сосиски можуть бути більш чи менш заcмаженими, готуватися за пару хвилин або просто підігріватися - все залежить від обраної  температури. Постійно обертаючись, сосиски приваблюють клієнтів своїм апетитним виглядом та запахом. Без цього обладнання просто не можливо обійтися при приготуванні хот-догів.

Вапо грилі - це революційно-новий підхід до приготування м'яса, риби і овочів. Гриль лавовий використовується на професійних кухнях для запікання м'ясних і рибних страв, іноді навіть овочів та  напівфабрикатів на решітці без жиру. Електричний або газовий лавовий гриль це рівноцінна заміна гриля на відкритому вогні, проте, вони менш вимогливі в обслуговуванні і більш зручні у використанні. Страви, приготовані на лавовому грилі, зберігають всі свої корисні властивості - вітаміни і мікроелементи. Унікальність і практичність цього обладнання полягає в тому, що при приготуванні жир капає на розігрітий лавовий камінь і при цьому не горить і не димить, оскільки справжня вулканічна лава відмінно вбирає весь жир, а страви набувають специфічного аромату ніби приготовані на багатті. Відмінною особливістю є те, що при приготуванні різних продуктів їх запахи не перемішуються між собою. Іноді користуються таким секретом як додавання спецій не на сам продукт, а безпосередньо на каміння, тоді дим який піднімається з поверхні розпеченого каміння передає продукту весь аромат трав і спецій.

Гриль саламандр являє собою безконтактний гриль, тобто приготування продукту відбувається за рахунок використання інфрачервоних нагрівальних елементів, які розташовуються зверху. Грилі саламандр ідеально підходять для остаточного доготування м'яса і риби, страв з розплавленим сиром, а також для надання завершального акценту продуктам при смаженні і варінні у вигляді апетитної скоринки. Головна перевага роботи на грилі саламандр - це можливість надати страві рум'яної скоринки і зберегти в гарячому стані до моменту подачі клієнту.