Обладнання для торгівлі та громадського харчування

Індукційні

 

Плити індукційні настільні

     
IC30.jpg

Плита індукційна   IC30  

GoodFood (Китай)

  Характеристики
  • Габаритні розміри: 330х410х100 мм.
  • Кількість конфорок: 1.
  • Матеріал корпусу: нержавіюча сталь.
  • Температурний режим: 60 ° С-240 ° С.
  • 10 рівнів потужності нагріву (0,6-3 кВт).
  • Захист від перегріву.
  • Електронний таймер до 180 хвилин.
  • Панель управління: електронна.
  • Загальна потужність: 3 кВт.
  • Напруга: 220 В.
       
IC30_DOUBLE.jpg

Плита індукційна  IC30 DOUBLE

GoodFood (Китай)

   Характеристики
  • Габаритні розміри: 670х410х100 мм.
  • Кількість конфорок: 2.
  • Матеріал корпусу: нержавіюча сталь.
  • Температурний режим: 60 ° С-240 ° С.
  • 10 рівнів потужності нагріву (0,6-3 кВт).
  • Захист від перегріву.
  • Електронний таймер до 180 хвилин.
  • Панель управління: електронна.
  • Загальна потужність: 2 по 3 кВт.
  • Напруга: 220 В.
       
 HKN-ICF35M.jpg

Плита індукційна HKN-ICF35M

HURAKAN (Китай)

   Характеристики
  • Габаритні розміри: 326х415х110 мм.
  • Кількість конфорок: 1.
  • Матеріал корпусу: нержавіюча сталь.
  • Температурний режим: 60 ° С-280 ° С.
  • 13 рівнів потужності нагріву (0,4-3,5 кВт).
  • Захист від перегріву.
  • Електронний таймер до 120 хвилин.
  • Панель управління: електро-механічна.
  • Загальна потужність: 3,5 кВт.
  • Напруга: 220 В.
       
 HKN-ICF35T.jpg  

Плита індукційна HKN-ICF35Т

HURAKAN (Китай)

  Характеристики
  • Габаритні розміри: 326х415х110 мм.
  • Кількість конфорок: 1.
  • Матеріал корпусу: нержавіюча сталь.
  • Температурний режим: 60 ° С-280 ° С.
  • Одна зона нагріву.
  • 13 рівнів потужності нагріву (0,4-3,5 кВт).
  • Захист від перегріву.
  • Електронний таймер до 120 хвилин.
  • Панель управління: електронна.
  • Загальна потужність: 3,5 кВт.
  • Напруга: 220 В.
       
 ICF70D.jpg

Плита індукційна HKN-ICF70D

HURAKAN (Китай)

 

  Характеристики
  • Габаритні розміри: 660x396x110 мм.
  • Кількість конфорок: 2.
  • Матеріал корпусу: нержавіюча сталь.
  • Температурний режим: 60 ° С-280 ° С.
  • Дві зони нагріву.
  • 13 рівнів потужності нагріву (0,4-3,5 кВт).
  • Захист від перегріву.
  • Електронний таймер до 120 хвилин.
  • Панель управління: електро-механічна.
  • Загальна потужність: 2 по 3,5 кВт.
  • Напруга: 220 В.
       
 HKN-ICF35DX4.jpg  

Плита індукційна HKN-ICF35Dх4

HURAKAN (Китай)

  Характеристики
  • Габаритні розміри: 735x830x150 мм.
  • Кількість конфорок: 4.
  • Матеріал корпусу: нержавіюча сталь.
  • Температурний режим: 60 ° С-280 ° С.
  • 4 зони нагріву.
  • Захист від перегріву.
  • Електронний таймер до 120 хвилин.
  • Панель управління: електронно-механічна.
  • Загальна потужність: 3,5 по 4 кВт.
  • Напруга: 220/380 В.
       

Плити індукційні напольні

     
       
 texma4.jpg

Плита індукційна 

Texma (Україна)

   Характеристики
  • Габаритні розміри: 800х800х850 мм.
  • Кількість конфорок: 4.
  • Матеріал корпусу: нержавіюча сталь.
  • Температурний режим: 60 ° С-240 ° С.
  • Захист від перегріву.
  • Електронний таймер.
  • Панель управління: електронна.
  • Загальна потужність: 3,5 по 4 кВт.
  • Напруга: 380 В.
       
 kij-v-pi-4-1.jpg

Плита індукційна ПІ-4

Кий-В (Україна)

   Характеристики
  • Габаритні розміри: 790х940х850 мм.
  • Кількість конфорок: 4.
  • Матеріал корпусу: нержавіюча сталь.
  • Температурний режим: 60 ° С-240 ° С.
  • 9 рівнів потужності.
  • Захист від перегріву.
  • Панель управління: електронно-механічна.
  • Загальна потужність: 3,5 по 4 кВт.
  • Напруга: 380 В.

Плита індукційна промислова зовні нічим не відрізняється від схожої на неї звичайної теплової склокерамічної електроплити. Проте, принцип дії індукційної конфорки полягає у використанні енергії магнітного поля. Під склокерамічною поверхнею розташований не нагрівач, а котушка індуктивності. Створюване нею електричне поле, безперешкодно проходячи крізь поверхню плити, створює вихрові струми в дні металевого посуду. А так як дно каструлі чи сковороди - це не закручений в спіраль дріт, а цілісний диск, то наведені струми в ньому не течуть «по прямій», а «блукають» по колу, розігріваючи і дно посуду, і їжу, яка в ньому знаходиться. Таким чином, нагрівається не конфорка, а сам посуд, і ніякої передачі тепла через скляну поверхню плити при цьому не відбувається.

Для індукційних плит використовується посуд, дно якого має феромагнітні властивості, тобто здатне притягувати звичайний побутовий магніт. До такого посуду відноситься чавунний, мідний, сталевий, емальований посуд та посуд з нержавіючої сталі. Для досягнення найкращого результату використовується спеціальний посуд для індукційних плит. На дні такого посуду позначено символом або написано, що він є придатним для індукційних плит. Дно посуду має бути рівним і круглим. Діаметр дна повинен бути не менше 12 см. Не можна використовувати посуд з нерівним дном, з кераміки, скла або алюмінію.

 

Переваги індукційних плит:

  • індукційні конфорки мають широкий діапазон потужності нагріву - від 50 до 3500 Вт, при чому її можна плавно змінювати. На мінімальній потужності можна тушити продукти так само, як на повільному вогні, а на максимальній – вода в каструлі закипає швидше, ніж на газовій плиті;
  • індукційні конфорки здатні забезпечити високу точність нагріву і будь-яка зміна температури відбувається миттєво (як на газовій плиті);
  • поверхня індукційної плити зазвичай нагрівається не більше, ніж до 60°С і після виключення охолоджується всього за 6 хвилин, адже її нагрівання відбувається тільки від гарячого  посуду. Газова плита, наприклад, охолоджується за 24 хвилини, а електрична– аж за 50;
  • при готуванні на індукційній плиті не виникає диму, адже їжа, яка випадково потрапила на склокерамічну поверхню, не пригорає, оскільки сама конфорка не нагрівається;
  • за індукційною плитою легко доглядати. Її поверхня абсолютно гладка: забрудненням просто ніде накопичуватися. А так як вона ще й практично не нагрівається, весь догляд за плитою зводиться лише до періодичного протирання її вологою ганчіркою;
  • індукційні плити безпечні. У них немає відкритого полум'я, розпечених конфорок і механічних частин;
  • індукційні плити економні. Вони споживають енергії в кілька разів менше, ніж будь-які інші.